Omgeving De Lemelerberg

Theehuis de Lemelerberg is prachtig gelegen op de flank van de Lemelerberg. Tussen heide en jeneverbessen klim je vlot naar zo’n 78 meter hoogte en kun je vanaf dat punt heel Overijssel overzien tot in Duitsland. Tijdens een bezoek maak je kennis met stille heideterreintjes, mystiek jeneverbesstruweel, loofbos, sprankelende bronnen en stuivende zandvlaktes. En na afloop natuurlijk even nagenieten in ons theehuis de Lemelerberg.

Park 1813

Het theehuis maakt deel uit van het historische Park 1813, aangelegd ter ere van het honderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Het beeld van de leeuw, de lanen en het sterrenbos horen ook bij Park 1813.

Wandelen vanuit ons theehuis

Dit veelzijdige terrein, eigendom van Landschap Overijssel, nodigt uit om lekker te wandelen of te fietsen. Voor kinderen is er uitdagende speelnatuur ‘in ’t hol van de leeuw’. En… laat je in het voor- en najaar eens verrassen door een ontmoeting met de schaapskudde.

Op de informatiepanelen bij de parkeerplaats bij het theehuis vind je gemarkeerde routes van Landschap Overijssel en het wandelroutenetwerk. Er is een korte route voor mindervaliden, een kinderroute ‘het spoor van de leeuw’ en er zijn een aantal korte en langere themaroutes. De meeste routes komen langs ons theehuis. Een mooie startplek of tussenstop dus.

Meer informatie over de Lemelerberg vindt u op de website van Landschap Overijssel

 

Speelbos 'In Het Hol Van De Leeuw

Boven op de Lemelerberg, nabij het restaurant, kun je heerlijk spelen in speelbos 'In het hol van de leeuw'. Er is van alles te beleven. Klim naar een hoge boomstoel, zwaai aan touwen, verstop je in de boomhut of kruip door rioolbuizen. Moe van het spelen. In het bos hangen hangmatten waar je lekker in kunt liggen. Het speelbos is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze activiteiten of gewoon meer informatie?

Op zoek naar een plek voor een teamdag of een vergaderaccommodatie?

Neem contact op